E greva, ba nu, ba da .. ?!

Urmaresc pe Antena 3 un  talk-show in care se vorbeste despre greva si care-s cauzele ce i-au determinat pe profesori. Toti invitatii din platoul Antenei 3 au sarit in capul domnului Liviu Pop cum ca “pentru banii pe care ii cer prin aceste greve, ii “chinuie” pe copii”, adica ei ar fi singurii care trebuie sa plateasca tot acest tambalau. Motivele constand in faptul ca elevul de clasa a 7-a si a 8-a trebuie sa stea zilele astea cu ochii in televizor si sa vada daca se mai da examen ori ba. 

De fapt, prin ce sufera copilul ? Bun, nu se da teza in ziua stabilita, se amana cu 1-2 zile si totul este in regula. Ba chiar, ai mai mult de pentru invatat si sa pui “lucrurile in ordine”. De ce ar trebui sa stea cu ochii in televizor si sa vada daca se da teza ? Se duce la ora in care ar trebui sa se dea teza si se intereseaza la scoala. Daca nu era vorba de nicio greva, toti elevii trebuiau sa fie pregatiti pana in data de 5 mai pentru a sustine acea teza. Nu zic ca nu este un stres in plus, faptul ca nu se stie daca se mai da si cand. Insa, nu trebuie sa facem un capat de tara si sa sarim in capul aluia ce face greva pentru salarii. 

De ce toata lumea se plange ca nu avem profesori ok, ca acestia atrag elevii la meditatii ? Pentru faptul ca nu sunt bani.

In primul rand, cel care este bun si nu vine in invatamant, nu o face pentru faptul ca nu se simte rasplatit pe masura eforturilor depuse, cu alte cuvinte salariul este prea mic si nu te poti descurca din el. 

In al doilea rand, cei care sunt deja in sistem, trag elevii catre orele particulare fiindca au nevoie sa suplineasca acel deficit de bani, care sa ii asigure un trai decent. Iar, prin traiul decent nu se intelege sa ai ce sa mananci si un acoperis deasupra capului, ci mai mult. 

Corect, cei care au de suferit sunt exclusiv copii. Insa, toata aceasta greva trebuie sa loveasca undeva.  Loveste in copii, prin copii pe parintii acestora care sunt revoltati automat de faptul ca nu se face scoala si profesorii fac greva, iar parintii la randul lor nu ar trebui sa dea in cei care fac greva acuzandu-i ca ei sunt de vina ca nu fac odraslele ore, ci ar trebui sa loveasca in cei care duc haturile sistemului. 

Nu stiu daca e totul ok din punct de vedere gramatical, daca am mancat litere si chestii de genu’, insa ideea in sine este importanta. Nu ar strica daca m-ati trage de maneca pentru greselile facute. V-as multumi !

Advertisements

One response to this post.

  1. aveti mare dreptate

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: