Mergem sau nu la biserica ?

In apropierea sfintelor sarbatori, bisericile sunt din ce in ce mai pline, iar lumea se intreaba daca fatarnicia ii aduce la biserica ori chemarea ? Tocmai de aceea majoritatea prefera sa stea acasa deoarece considera ca in biserica sunt deranjati si ca isi fac pacate sau ca ei nu aud chemarea si in lipsa de chemare apare fatarnicia.  

Cu alte cuvinte, daca nu mergi zilnic la biserica si mergi acum in ajun de marile sarbatori, se cheama ca esti fatarnic. Insa, trebuie sa punem problema si altfel. Oare chemarea vine asa din neant la tine, cand tu nu respecti regulile? Chiar aceasta sa fie chemarea, tu sa stai in pat si sa auzi vocea ? Nu cred ca asta este chemarea. 

Cine sa te cheme, daca nu tu mergi la biserica si sa cauti informatii despre Dumnezeu ? Dumnezeu a dat liberul arbitru omului si de aceea el nu te ia pe tine daca nu tu vrei. Tu alegi, biserica sau nu. Daca alegi biserica atunci vei simti mana lui Dumnezeu(chemarea), daca nu chemarea nu va veni fiindca Dumnezeu nu iti baga credinta pe gat. Vrei sa nu. 

De aceea, ca sa simti chemarea trebuie sa mergi la biserica, sa-L cunosti pe Dumnezeu si stii cine a fost, ce a facut si apoi daca nu iti convine, esti liber sa renunti la aceasta cale. Tocmai de aceea daca doriti incercati sa mergeti la biserica, sa va spovediti si sa va impartasiti si sa lasati acasa toate stereotipiile acelea despre biserica pe care le-ati luat gata facute, fara a le cerceta, si sa incercati sa-L descoperiti pe Dumnezeu.

Advertisements

4 responses to this post.

 1. Posted by Laura on April 13, 2009 at 23:22

  Sunt de acord cu tot ce ai zis aici, dar nu cred ca ai pus bine problema: sa alegi biserica sau nu, in conditiile in care faci si alte actiuni ceva mai nonconformiste. Poti sa traiesti cu amandoua, alegi biserica si credina in Dumnezeu ca religie si ca alinare spirituala, dar asta nu inseamna ca nu mai ai voie sa iesi la o bere cu prietenii sau sa nu te uiti la televizor pentru ca este un mecanism diabolic. Nu astea sunt posibilitatile: o viata in manastire sau o viata in pacat. Daca nu te duci duminica de duminica la biserica sa nu tii intotdeauna post nu inseamna ca nu esti credincios sau ca la un moment dat n-o sa te pocaiesti.

  Reply

 2. Nu am vazut pana acum unde interzice Dumnezeu sa te uiti la TV sau sa iesi cu prietenii la bere. Biserica nu iti limiteaza niciun drept, adica nu iti spune nimeni ca nu mai intri in Rai daca bei o bere sau altceva, insa sa nu o dai in pacate mai mari. Chiar si atunci cand o dai in pacate mai mari, poti fi iertata daca te pocaiesti din suflet. Nu vad unde biserica este la fel ca manastirea.

  Reply

 3. Posted by Laura on April 14, 2009 at 00:29

  Vali, tu ai zis ca ori alegi biserica sau nu, adica ori te duci la biserica in fiecare duminica sau te duci de sarbatori pt ca trebuie. Mie mi se pare ca e foarte bine si asa, nu ca esti fatarnic. Si nu cred ca ai uitat cand a zis preotul duminica sa nu ne uitam la televizor in saptamana asta, oricum eu ce am zis acolo a fost doar un exemplu, ce mi-a picat mai la indemana.

  Reply

 4. Laura, nu cred ca eu am spus ca esti fatarnic ca mergi la biserica de sarbatorile mari, uite-te mai bine si ai sa vezi. Eu prin acest post sunt PRO mersului la biserica.
  Tocmai de aceea majoritatea prefera sa stea acasa deoarece considera ca in biserica sunt deranjati si ca isi fac pacate sau ca ei nu aud chemarea si in lipsa de chemare apare fatarnicia.

  Si preotul cand a spus sa nu te uiti la televizor (cred) ca s-a referit la faptul ca sa nu ne uitam la fel de fel de emisiuni amuzante, fiindca in saptamana asta trebuie sa fii bland si smerit pentru a fi alaturi de Iisus Hristos. Cu alte cuvinte, cineva sufera si tu te distrezi uitandu-te la televizor.
  Imagineaza-ti de exemplu ca ai un prieten rapit si el sufera torturile atacatorilor, tie ti-ar mai arde de uitat la TV ?

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: