Ghinionul exista ?

Chiar asa, ghinionul exista ? Auzim peste tot, cand se intampla ceva nu prea placut, expresia “A avut ghinion”. Mereu cand trebuie sa gasim un vinovat si el nu este evident, dam vina pe ghinion. Dar oare chiar ghinionul ne atrage in belele sau noi suntem principalii vinovati ?


Norocul si ghinionul ti le atragi tu singur, nu vin ele asa ca tu esti ala ghinionist si toate lucrurile rele vin la tine. Avem o tendinta sa zicem ca avem ghinion si sa o dam in superstitii. Aceste supersitii nu fac decat sa ne ingroape mai rau, nu au niciun rol. Ghinionul nu vine ca te-ai uitat tu la ceas si ai vazut 13 sau ca a trecut o pisica neagra in cale. Toate aceste sunt tehnici de a-i manipula pe cei slabi. Cand un lucru rau ni se intampla nu trebuie sa cautam in prostii din astea si sa ne gandim “de unde a pornit ghinionul acesta”, ci trebuie sa cautam in lucrurile care cu adevarat s-au intamplat si au o insemnatate. Trebuie doar sa urmarim firul si sa vedem unde duce fiecare.

Dupa vorba “cine s-aseamana s-aduna” asa este treaba cu norocul si cu ghinionul. Daca esti ok, om la locul tau fara atacarea celor slabi, fara mandrie si fara chestii din astea norocul cred ca vine repede. In schimb, daca numai mistourile si  teribilismele iti conduc viata, automat ghinionul parca vine mai aproape.

Ca sa inteleg mecanismul ami bine sa luam exemple din viata de zi cu zi cand se intampla n nenorociri, cele mai frecvente fiindca accidentele de masina. Toti spunem “a avut ghinion, a incalcat si el o data regula si uite ca ghinionul l-a insotit”. Daca el ar fi stat la locul lui si nu ar fi aratat ca are el masina de x cai, sau ca faci el cine stie ce teribilisme cu masina, nu murea, ba chiar poate chiar creste in ochii unora care il vedeau ca nu raspunde la provocari.

Asadar, ghinionul si norocul ti le atragi singur. Tine-ti minte proverbul de mai sus

Cine se aseamana, se aduna

Daca esti bun si la locul tau, noroc ai si daca este de partea cealalta a baricadei te insoteste ghinionul

Advertisements

8 responses to this post.

 1. Eu sunt de parere ca unele lucruri intr-adevar tin de “ghinion”. Adica : daca ghiseul nu e deschis la ora respectiva , si tu te urci in autobuz fara bilet si fix atunci se gaseste si controlorul sa vina…asta e pur ghinion. In cazul in care te lalai toata ziua si te apuci de treaba in ultima secunda , ca mai apoi sa nu iti duci munca la bun sfarsit ca nu ai avut timp e imposibil sa spui ” am avut ghinion”. Daca apesi pedala pana la fund , din nou nu mai ai nicio scuza. De multe ori mi s-a zis : gandeste pozitiv si o sa ai parte de noroc. Da de unde..parca e fix invers. Sau ..? In fine. Conexiunea asta dintre gandire pozitiva si negativa si noroc si ghinion , n-am sa o inteleg niciodata, si nici nu o sa incerc pentru ca probabil e imposibil .

  Reply

 2. in sfarsit un articol pe gustul meu. Sunt perfect de acord cu tine. Norocul si-l face si omul. In proportie de 70%. Mor pe astia care dau vine pe ghinion, noroc, cifra 13, pisici, scari, marti si alte prostii dastea. Nu exista asa ceva.

  Comporta-te corect si totul va fi bine.

  Reply

 3. @Ioana: Nu e vorba de ghinion daca te prinde controlorul fara bilet, ci ii poti demonstra ca a fost inchis & stuff.

  Reply

 4. Nu cum ii demonstrez era ideea , ci cum se face ca fix in ziua aia ghiseul a fost inchis si fix in ziua aia controloru a facut o vizita?:)) Daca nu e ghinion , atunci ce e?

  Reply

 5. daca se zice că norocul și-l afce omul cu mâna lui, de ce toți cred că norocul este ceva separat, nu reversul norocului?!
  Părerea mea, nu există noroc, nu există ghinion. Doar consecințe.

  Reply

 6. ^Super buna aprecierea, insa aceste consecinte sunt numite de catre oameni ghinion sau noroc 😛

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: