Acorda sansa celor tineri

Imi pare rau, dar nu am gasit un titlu mai bun. Articolul se refera la a acorda o sansa  celor tineri, nu sa tragem de “monstrii sacri” pana cand n-or mai fi. Ar trebui sa renuntam la tendinta aceasta de a trage de cei “vechi” pana la infinit. Avem aceasta tendinta de a-i tine pe cei vechi pana la batranete si cand nu se va mai putea, realizam ca nu avem inlocuitor si ori gasim unul repede si din lipsa de experienta nu va fi pe masura “monstrului” ori spunem ca nu exista unul la fel de bun si se deterioreaza puternic sfera in care activa.

Ideea este ca trebuie sa le dam o sansa si celor tineri, tineri nu neaparat ca varsta, ci mai degraba ca experienta. Chiar daca avem unul titular, insa mereu trebuie sa avem si o rezerva. Insa, nu trebuie sa fie rezerva si sa nu joace deloc, fiindca nu prinde experienta. Trebuie formati pe langa cei batrani si cei tineri pentru ca mai tarziu sa aiba cine sa ii inlocuiasca. Incerc sa subliniez aceasta idee cum ca daca nu dai sansa si celor tineri, se va ajunge la un moment dat cand te uiti in stanga si in dreapta si nu ai inlocuitor.

Zicem apoi ca nu mai exista jucatori care sa-i egaleze. Pai cum sa-i egaleze daca nu au experienta, nu au fost lasati sa se coaca ? Nu sunt multi aia care inca de mici isi arata talentul. La marea majoritate trebuie lucrat mai mult pentru a deveni pe cat posibil inlocuitor celui talentat.

Daca veti avea posibilitatea sa conduceti o echipa de ceva(nu neaparat sport), incercati sa-i puneti la treaba si pe cei de la coada, fiindca numai prin experienta, participari la concursuri si munca multa vor putea fi mai tarziu inlocuitori celor din varf.

Advertisements

4 responses to this post.

 1. Ar fi valabil si pt cei care nu digera decat muzica veche. Nu dau o sansa noilor talente (Bine, nu ma refer la cei din sfera pop-house-tehno si alte genuri la fel de populare).
  Multi spun: “Ah, cine mai e ca The Beatles?” Dar nu s-au documentat niciodata in ceea ce priveste trupele din UK, care aduc destul de mult cu ei. Spun ca numai muzica veche e muzica buna. Nu zic nu, dar nu trebuie sa subestimezi puterea noilor talente.

  Reusit postul!

  Reply

 2. Mersi !

  Reply

 3. “Monstrii” nu vor sa se odihneasca, unii (tineri)au pile si reusesc sa patrunda in locuri caldute, de profesionalism nu poate fi vorba in asemenea situatii,ne invartim in cerc de doua decenii si probabil inca doua de acum inainte.

  Reply

 4. Ei hai ca esti tare…exact la diferenta asta imeeensa, intre generatiile predominante de la ora actuala, ma gandeam zilele trecute. O auzeam pe bunicamea spunand ” pe vremea mea..pe vremea mea..” . Acest “pe vremea mea” aduce a ” asa ar trebui sa se faca si acum”, de aici si tendinta asta de a ne trage pe noi , noua generatie , inapoi. “Ei” [ suna ciudat pentru ca totusi sunt radacinile noastre ] defapt doresc sa mentina acel ” pe vremea mea” prin noi , sa readuca la viata acele timpuri cu ajutorul nostru. Poate nu e destul de clar dar lumea e intr-o continua schimbare , evolutie si adaptare. Ceea ce vrem noi cu adevarat e sa fim lasati sa incercam sa facem ceva mai bun si sa ne dezvoltam intr-o lume diferita de a lor.

  Foarte dragut articolul 😉 . I-as fi pus titlul ” Acordati-ne o sansa” [ adica va sa zica…ma simt tare mandra ca fac parte dintr-o generatie ca asta care totusi e neglijata si descurajata de cei in varsta , intr-un fel sau altul ] .

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: