Nu te poticni

Vreau sa ma leg de suparari, sa dezvolt o idee similara cu cea din postul referitor la greseli.

In viata de zi cu zi ne lovim de diferite lucruri care nu au intotdeauna rezultatul scontat, cu alte cuvinte nu “iese” mereu cum vrem. O nota proasta, moartea unui apropiat, deceptii in dragoste, toate sunt exemple care te pot “inchide” si sa te darame. Toate acestea la momentul “trairii” te blocheaza si nu mai esti bun de nimic. Solutia aceasta de a trai momentul de suparare, de a nu face alte activitati cu scopul de a goni esecul din mintea ta, este gresita.

In momentul in care te inchizi in tine, nu mai esti bun de nimic, nimic nu mai are niciun rost. Poate sa se intample orice, pe tine nu are sa te miste deloc, fiindca esti deja in acea stare si de multe ori aceste “transe” in care picam ne pot impinge la lucruri extreme(nu chiar asa extreme cum ar fi moartea), care sa ne faca sa ne calcam principiile gandindu-ne ca degeaba tinem de acele principii, am pierdut nu mai avem nimic de facut. Vom face cateva fapte la suparare care cu siguranta ne vor supara in momentul in care ne revenim din transa si vedem ce am facut.

Niciodata nota proasta nu va reveni, mortul nu se va ridica, lucrurile nu vor mai fi ca inainte, oricat te-ai stradui. Nu are rost sa tii supararea in tine, pentru ce esti suparat ? S-a intamplat, nu mai poti da timpul inapoi pentru a corija greselile ci sa incerci sa le repari. Supararea duce la timp pierdut inutil, la stress, chiar te imbolnaveste. Toate acestea nu te ajuta sa indrepti greseala.

Singurul lucru pe care trebuie sa il faci dupa un esesc, este sa te mobilizezi cat mai repede pentru a repara greseala. Trebuie sa faci diferite activitati care sa te distraga de la suparare si tu sa realizezi ca nu te ajuta supararea.

Advertisements

5 responses to this post.

 1. Usor de zis , greu de facut. Eu am adoptat ideea ” lasa , timpul le rezolva pe toate , dar fa si tu ceva”.

  Reply

 2. Nu este chiar asa de greu realizat, totul consta in vointa.

  Reply

 3. Posted by lobont on March 24, 2009 at 20:20

  Cata dreptate ai ma…..sa stii k dupa ce am citit postul asta am inteles ca e mai bine sa incerc sa trec peste orice…..cu toate ca in situatia mea nu se poate trece chiar asa usor…cu toate astea postul tau m-a ajutat…..bravo faci o treaba excelenta!!!

  Reply

 4. Ma bucur ca te ajuta sfaturile mele, asta este scopul blogului

  Reply

 5. […]m-am tot necajit pentru niste note proaste [ oarecum ] si mi-am adus aminte de postul lui Pasarila. Dupa cum spuneam, in asemenea conditii cu ceva timp […]

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: