Succesul in blogosfera

Sunt doua posibilitati de a avea succes cu blogul: sa fii un om influent sau sa fii sustinut de o persoana influenta. Ambele duc catre acelasi lucru, influenta. De multe ori se intampla sa ai o parere interesanta de zis, dar vizitatorii si comentatorii nu se inghesuie. Asta fiindca nu au auzit de tine, nu au primit o recomandare catre tine. Faptul acesta(ca nu ai vizitatori) nu trebuie sa te descurajeze sa tii un blog. Trebuie sa perseverezi, sa muncesti ceva mai mult pentru a afla lumea de tine. Insa, si atunci este greu sa iti faci un public fidel.

Primul caz este usor de priceput. Daca esti om influent, care s-a remarcat prin diverse parti, ai succes destul de repede. Fiindca, persoanele care te-au remarcat prin partile alea pe unde ai aratat ca ai ceva materie cenusie, te vor urmari si pe blog. La randul lor, iti vor face reclama si astfel vei avea un public destul de numeros.

In cazul doi, un blogger puternic trebuie sa te sustina. Nu mai dezvolt ideea fiindca este una similara cu cea din primul caz.

Deci, cam astea-s metodele de a capata notorietate in blogosfera. Bineinteles, si cei care nu se regasesc in situatiile de mai sus vor avea notorietate, dar mai greu. Trebuie mai mult munca, strofocare in plus, comentarii pe alte bloguri. De asemenea, trebuie sa scrii si articole cat de cat calitativ. Oricum, daca nu esti calitativ niciun pic, nu vei fi promovat de catre nimeni pe gratis.

Advertisements

3 responses to this post.

 1. Inteleg la ce te referi, dar sunt multi, foarte multi care au reusit fara sa fie sustinuti de bloggeri mari. Gandeste-te cati au blog cunoscut pentru ca sunt persoane publice: badea, huidu, cabral etc, si cati au blog notoriu pentru ca au muncit. Iti spun eu, daca vrei sa fii tare, in orice domeniu, trebuie sa pui umaru in tot ce faci, sa te implici, sa fii permanent stresat. Trebuie sa scrii de calitate 🙂 Astfel te vor remarca cei mari.

  Reply

 2. Corect, ceea ce voiam sa subliniez in articol este ca o “pila” la cei mari, te propulseaza serios.

  Reply

 3. Posted by lobont on March 24, 2009 at 20:27

  Ai mare dreptate pentru ca tara in care traim se numeste ROMANIA!!! pe asta nu prea putem s-o schimbam prea usor…..dar cred ca poti reusi si fara pile…asta numai daca esti foarte bun in ceea ce faci…totusi ca sa ajungi sus fara ‘pile’ trebuie sa treci multe piedici…dar nu e imposibil….

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: