TU poti schimba

Vreau sa ma leg de un comentariu al Ioanei in acest post.

“Mana aia de ajutor” este inutila. Asa au fost ei crescuti , si asa vor fi pana cand mor. Nu poti sa faci un animal sa gandeasca mai mult decat il duce capu’..Intradevar exista persoane care sunt constiente de greselile facute atunci cand li se atrage atentia , si se indreapta in comportament. Dar astea sunt cazuri rar intalnite cu siguranta.. Tara asta de “needucati , badarani ,etc” nu va mai fi trezita decat de un meteorit poate..Stii cum e , “Lupul isi schimba blana, dar naravul ba!”

Asadar, asta este mentalitatea romanului. Toti mergem pe sistemul “las-o, ba, ca merge asa”, cu alte cuvinte “asta e, mergem inainte”. Problema este ca nu stau lucrurile chiar asa. Nu trebuie sa fim nepasatori la ceea ce se intampla in jur si sa luam ca atare anumite fapte din jurul nostru.

Cum altii pot si noi nu am putea ? Totul se datoreaza fiindca noi suntem pasivi si luam lucrurile ca atare. Nu se poate mai mult, nici nu incercam sa fortam. Asteptam sa se schimbe aia de la putere si sa vina cineva sa ne salveze. Dar cine ? Ca totii gandim la fel si cei care au o viziune diferita sunt plecati de mult timp de pe plaiurile mioritice.

Aceeasi idee pe care am sustinut-o in postul “ajuta” , trebuie sa incercam sa schimbam aceasta tara. Daca spunem ca nu ai ce sa scoti din ea,  asa au fost educati asa ramane pe veci. Fiindca este multa munca si bataie de cap ca sa schimbam, daia majoritatea nu se “baga”. Ca sa poti schimba, trebuie sa te strofoci, sa iti bati mult capul, sa tragi de oameni, ceea ce nu este un lucru placut.

Este adevarat, in aer pluteste o idee generala asupra Romaniei “cum sa schimbi daca toti fura ?”. Nu numai in Romania se fura, ci peste tot. Si, uite, totusi parca la cei din afara iarba e mai verde, ca doar daia toti pleaca in afara.

Haideti sa nu mai asteptam sa ne vina salvatorii, ci chiar noi sa fim. NOI
putem sa schimbam ceva, doar daca ne dorim.

Advertisements

3 responses to this post.

  1. Am inceput intr-un fel sa fiu indiferenta , gen ” las-o ba , ca merge asa” , pentru ca m-am convins ca nu ai ce sa schimbi. Sau cel putin nu a incercat nimeni din rasputeri pana acum..iar eu singura nu am cum sa fac asta , asa ca ma alatur celor care formeaza “majoritatea”. Se intampla asta pentru ca toti ne simtim singuri si toti spunem acelasi lucru ” pai cu ce sa ajut EU ..sunt o singura persoana, nu am ce sa fac” din simplul motiv ca nu are cine sa ne dirijeze, nu avem un conducator care sa ia initiativa. Si nu orice conducator , nenea Gigi din colt sau tanti Rodica de la magazin… avem nevoie de cineva de acolo de sus, de la putere…dar ce ii freaca pe ei atata timp cat au banu’ in buzunar? Toti ne asteptam eroul…si eroul la randul lui asteapta..

    Reply

  2. Corect, toti isi asteapta eroul si eroul asteapta la randul lui .. dar, gandeste-te, cati oamenii nu gandesc la fel ca si tine ? “Eu sunt unul singur cei multi sunt corupti”. Foarte multi oameni gandesc asa si unul cate unul daca ii adunam => multi.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: