Ajuta

In ziua de azi, ca mai mereu de cand exista acest Pamant, exista unele persoane care sunt deranjate de comportamentul/atitudinea altora. Automat, “agresorul” va primi o eticheta drept cadou din partea personajului deranjat de catre inculpat, cum ar fi “prost/tampit/etc”. Cert este ca acesta este cel mai simplu mod de a incheia o discutie, o disputa. Orice persoana poate arunca doua-trei cuvinte de ocara si sa incheie, dar cati pot sa-i indrepte pe cei care dau cu batul in balta ? Dupa aceea,  lumea iese in fata si striga sus si tare ca suntem o tara de needucati, badarani & co.

Ok, suntem fiindca nu ne-am ascultat parintii sau parintii au lipsit din aceasta “ecuatie” si nu a avut cine sa ne ofere educatia necesara. De inteles, suntem vinovati pentru situatia in care ne aflam, dar cat sa mai induram aceste bete in cap pe care le primim la fiecare cuvant scos pe gura ?

Ideea este ca trebuie sa-i invatam pe cei din jurul nostru, sa le formam o pista de plecare. Bine, le tragi si o injuratura printre dinti, dar invata-i. Nu toti au beneficiat de conditiile pe care le-ai avut tu sau poate au facut pe desteptii si au crezut ca este mai bine sa faca lucrurile dupa capul lor, dar poate nu le-a fost insuflata ideea de a privi si de cealalta parte a baricadei.

Astfel, trebuie sa ne batem capul cu cei din jurul nostru, sa casunam pe ei, pentru a-i educa putin, nu numai sa le dam cu huo si atat. Deci, pe oricare individ pe care il vedem ca faci lucruri pentru care ar trebui hulit, poate chiar batut sa il educam cat de cat prin evocarea greselilor, punerea in situatia personajului advers.

Este adevarat, nu ma refer la situatiile majore in care unii se bat, se injura si lucruri asemanatoare fiindca risti sa iesi cu capu’ spart. Insa, situatiile mici pot fi ameliorate. Adica, prin acest articol ma refer la internet, in care apar tot felul de pusti(dintre care am facut parte si eu) care fac bani online si chestii de genu si la un moment dat apare un blogger din asta mai mare si incepe si ii faci in jurnalul lui online de cacao. Ok, tipul este analfabet, dar de ce nu-l ajuti sa nu mai fie. Stiu, nu asta este scopul tau in viata, dar o mana de ajutor este pusa acolo, unde trebuie.

Asadar, invata-i pe cei din jur prin corectarea greselilor si prin propriul tau exemplu.

Advertisements

2 responses to this post.

  1. “Mana aia de ajutor” este inutila. Asa au fost ei crescuti , si asa vor fi pana cand mor. Nu poti sa faci un animal sa gandeasca mai mult decat il duce capu’..Intradevar exista persoane care sunt constiente de greselile facute atunci cand li se atrage atentia , si se indreapta in comportament. Dar astea sunt cazuri rar intalnite cu siguranta.. Tara asta de “needucati , badarani ,etc” nu va mai fi trezita decat de un meteorit poate..Stii cum e , “Lupul isi schimba blana, dar naravul ba!”

    Reply

  2. […] romanilor, pasivitate, schimbarea Romaniei) Vreau sa ma leg de un comentariu al Ioanei in acest post. “Mana aia de ajutor” este inutila. Asa au fost ei crescuti , si asa vor fi pana cand mor. […]

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: