Inainte de a judeca, cerceteaza

Acesta-i un citat scos din Biblie, din Invataturile lui Isus fiul lui Sirah. Ca o paranteza, vi-l recomand si voua, fiindca este meserias. Numai cititi 5-6 capitole si daca nu va place, lasati-o balta. Sa revenim la subiect. In ziua de azi cam orice actiune la care luam parte, direct sau indirect ne starneste un comentariu. Bun sau rau.

Treaba este ca aceasta este o obisnuiti rea, cu atat mai mult cu cat “manifestatia” la care am luat parte nu miroase a bine. Tratam cu superficialitate si trantim 2 3 vorbe fiindca asa ni se pare noua. Insa, uneori se intampla sa aruncam un comentariu aiurea si sa loveasca pe cineva. Acest lucru afecteaza cu atat mai mult cu cat esti o persoana cu influenta si “ataci” pe cineva cu mai putina notorietate. Nu intotdeauna se intampla ca ceea ce este la suprafata sa fie in interior. Fiindca acea judecata gresita s-ar putea ca mai tarziu sa ne coste, deoarece cum noi tratam pe altii asa vom fi tratati.

Chiar daca ti se spune ca este o eroare, tu nu ai sa crezi ca este fiindca asa ai tu un rationament in cap si pana la proba contrarie e ca tine.  Mai tarziu vom simti pe pielea noastra cum e sa fi judecat de catre altul doar in aparenta fara a face “sapaturi”. In acel moment nu ne vom gandi ca si noi am facut asa mai demult, ci doar ne vom inrai si vom trage cateva injuraturi la adresa respectivului cum ca sa nu se mai bage ca prostu’ si sa-si vada de treaba. Ba mai mult, il punem pe lista neagra si foarte greu il mai acordam o sansa.

Trebuie sa fim putin mai controlati in a spune comentarii la prima parcurgere a textului. E nevoie de 2-3 sapaturi pana a forma o opinie corecta si noua ne va fi mai bine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: