Mediatizare gresita

Se pare ca povestea cu “taticul” de doar 13 ani din Marea Britanie, i-a innebunit pe cei de acolo. Este o frenezie totala ce se intampla acolo: unii se bat pentru paternitatea noului nascut, altii  pentru a lua un interviu proaspatului “tata” si tot asa… Cert este ca toata aceasta vanzoleala i-a adus pustiului cam 100.000 de euro, din cateva filmulete si poze ce circula pe internet. Mai grav este ca se tot vorbeste despre o creste a numarului de copii cu parinti tineri si probabil va mai creste, din cauza ca prin presa se tot vorbeste de marea “isprava” pe care a facut-o acel adolescent si lumea intelege ca e bine.

Britanicii vad cat s-au batut cei din mass-media pentru interviuri cu “personajul principal” si cati bani au fost pusi in joc pentru “dezvaluiri” in premiera chiar de la “faptuitor” si de aceea multi tineri isi vor incerca si ei norocul poate, poate afla si de ei lumea si le da si lor o caruta cu bani cum s-a intamplat in acest caz.

Mediatizarea aceasta gresita facuta de presa in general are urmari serioase in educatia tuturor.  Cu acesti bani pe care ii cheltuie inutil, cu interviuri in exclusivitate, poze “incendiare” si chestii de genu, s-ar putea promova diferite concursuri scolare, premii mai “volumioase” ca sa fie lumea mai motivata in a participa, crearea unor “pepiniere” proprii, etc.

Advertisements

4 responses to this post.

 1. Fara sa fie constienti , prin toata agitatia asta , cei din mass-media nu transmit decat un singur mesaj : Ai 13 ani? Ok , fa un copil si noi te dam la tv plus cateva mii de euro.” Totusi eu inca nu imi dai seama cum poate fi asta posibil..13 ani?!

  Reply

 2. Posted by pasarila on February 25, 2009 at 16:08

  Stii cum este vorba aia “Exceptia ce confirma regula”… cam asa se aplica si aici.

  Reply

 3. Cred ca ai uitat in ce stadiu se afla lumea acum. Ce vorbesti tu de concursuri, pepiniere si mai stiu eu ce. Senzationalul se cauta, asta cere lumea, asta i se da. De ce cancan.ro e cel mai vizitat site din .ro ? De ce Libertatea e cel mai vandut ziar?

  Reply

  • Posted by pasarila on February 25, 2009 at 21:38

   Da, lumea asta vrea, dar asa o sa vrea mereu daca nu incercam sa schimbam ceva. Daca luam totul ca atare si spunem “asa vrea lumea, ce sa-i faci..” asa o sa fie lumea innebunita dupa senzational si peste 10 ani.
   Parerea mea este ca educatia este facuta de ziare. Cand vorbesc de educatie ma refer la trend, moda, adica ce vor scrie ziarele de asta se va interesa si lumea. Daca ziarele incep si nu mai spun despre “vedete” si se apuca de concursuri si etc atunci lumea nu o sa aiba incotro si o sa citeasca despre concursuri si etc.

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: