Arme-pro sau contra

Acum ceva timp, o saptamana sau doua, au fost foarte multi emisiuni ce au dezbatut atacurile produse la casa de schimb valutar din Brasov si injunghierea lui Marian Cozma. Toate acestea bateau intr-un singur loc si anume siguranta nationala si cam ce ar trebuie sa faca romanul pentru a le pune “capac” atacatorilor care ii pericliteaza viata
.

Multi oameni care intrau in direct sa isi spuna punctul de vedere, spuneau ca ar trebui ca permisiunea de port de arma sa se dea mai greu. Parerea mea este ca ar trebui sa se lase cum este, in sensul ca orice roman sa poata avea in casa o arma.  Din moment ce esti limitat la a avea o arma esti expus destul de mult. Atacatorul poate navali oricand peste tine in casa stiind ca exista sanse destul de mici ca tu sa ai o arma cu care sa il contraataci. Este clar ca daca se va aplica acest lucru(sa se dea mai greu permisele de port arma) hotii nu vor avea nici o grija, deoarece ei in niciun caz nu vor avea permis.

De aceea, o arma in casa iti da o siguranta mai mare. Nu neaparat trebuie sa o folosesti, ci doar sa o ai si  sa sti ca in caz de nevoie ai la cine apela. Niciodata un om care nu are ca pasiune trasul cu arma nu va trage prea usor, dar arma intimideaza si iti ofera un plus de increderea sau mai bine zis, un somn mai linistit.

Sistemele de alarma sunt si ele o solutie destul de buna. Acestea sunt mai “non-violente”, adica daca folosesti un sistem de alarma si incepe si “piuie” si mai sunt pusi pe drum si agentii de paza, atunci fi sigur ca nu vei ajunge sa mai folosesti arma din dotare.

Postul asta nu incurajeaza pe oameni sa isi cumpere arme si sa “ciuruiasca” pe oricare ii cade pe mana, ci doar vrea sa spuna ca nu este bine ca sa se “inaspreasca” regulile cu port-arma.

Advertisements

2 responses to this post.

  1. Interesant post. Nu toata lumea are o arma sub perna in momentul de fata, chiar si cu legea in forma actuala. Nu cred ca majoritatea lumii se gandeste sa isi cumpere o arma pe care sa o foloseasca in caz de intrare prin efractie in casa sa, pentru ca dau un ban pe arma, altul pe permis si nu se stie daca o foloseste, plus ca exista un oarecare pericol cand ai asa ceva in casa. Mai eficiente sunt sistemele de alarma, care sigur va speria un hot si-l va pune pe fuga, ca doar nu e prost.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: